Трима трансактивисти организирали протестен пост пред вратата на имението на британската

...
Трима трансактивисти организирали протестен пост пред вратата на имението на британската
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг се оплака, че е заплашвана от транс активисти

Трима трансактивисти организирали протестен пост пред вратата на имението на английската писателка Дж. К. Роулинг и разпространили домашния й адрес в обществените мрежи. Това заяви в Twitter авторката на книгите за Хари Потър.

 „ В петък моят адрес беше публикуван от трима деятели, които се бяха снимали пред вратата на къщата ни, тъй че адресът се вижда на фотосите “, заяви в Туитър писателката. Тя прикани интернет потребителите, които са споделили туита ѝ със фотоси, да го изтрият.

Роулинг допусна, че деятелите са създали това, с цел да я сплашат, „ и да ме накарат да спра да се застъпвам за правата на биологичните дами “.  „ Те би трябвало да помнят, че към този момент съм получила толкова доста смъртни закани, че бих могла да облепя с тях цялата къща — и не спирам да приказвам на тази тематика. Може би, би трябвало да им кажа това — най-хубавият метод да докажете, че вашето придвижване не съставлява опасност за дамите, е да престанете да ги преследвате, тормозите и заплашвате ", написа тя.

През юли Роулинг показа входящи известия за закани от трансактивисти. В едно от тях, подателят му искаше тя да откри самоделна бомба в пощенската си кутия.

Скандалът към писателката избухна през лятото на 2020 година, когато тя се пощегува с авторска колона, озаглавена „ Мнение: След COVID-19 би трябвало да създадем по-справедлив свят за хората, които имат менструация “. Роулинг се пошегува, че създателят на текста е не запомнил думата „ жена “. Това се оказа задоволително, с цел да бъде обвинена в трансфобия.

В средата на ноември участници в основаването на първия филм за Хари Потър се събраха в особено юбилейно шоу на HBO Max, с цел да отбережят  20-годишнината от премиерата на „ Хари Потър и философския камък “ — без да поканят основният виновник за съществуването на тази история — Джоан К. Роулинг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР